Over mij

Wie ben ik?


Mijn naam is Jakob Laning- de Jong en woon samen met mijn man Reinier en onze hond Levi in het mooie Leeuwarden. Samen houden wij er van om er lekker op uit te gaan, nieuwe plekken te ontdekken en heerlijke te genieten van vakanties in binnen- en buitenland. Naast trouwambtenaar ben ik projectmedewerker zorgondersteuning in het Medisch Centrum Leeuwarden, ga ik ontzettend graag naar het theater en ben ik regelmatig te vinden op het handbalveld. 
Naast mijn vaste baan in het ziekenhuis heb ik de eer om de bijzondere functie van BABS te mogen invullen voor de Gemeente Leeuwarden. Omdat ik vanuit deze gemeente beëdigd ben bij de rechtbank mag ik in (bijna) alle gemeenten in Nederland huwelijken voltrekken en geregistreerde partnerschapen sluiten. Maar Jakob, hoe ben je er op gekomen om trouwambtenaar te worden?


Voordat ik in het ziekenhuis ben gaan werken heb ik 8 jaar mogen werken op één van de officiële trouwlocaties van de Gemeente Leeuwarden, Fletcher Hotel- Paleis Stadhouderlijk Hof. In deze periode heb ik ontzettend veel ervaring op mogen doen rondom trouwen en ben ik als bode bij vele ceremonies aanwezig geweest. In deze periode heb ik meerdere malen gedacht; dit lijkt mij ook wel wat! Na een tip van een aantal trouwambtenaren van de gemeente heb ik gesolliciteerd op de vacature die op dat moment open stond. Zo is het balletje gaan rollen.


In oktober 2023 hebben mijn man en ik elkaar zelf het jawoord mogen geven. Op dat moment ben ik nog meer gaan beseffen hoe belangrijk dit moment is. Wij hebben hier zo ontzettend van genoten en dat gun ik ieder bruidspaar!


 

Mijn stijl als trouwambtenaar zou ik omschrijven als romantisch met een gepaste dosis humor. Spontane acties tijdens een ceremonie zijn daarom altijd welkom. Graag wil ik jullie verhaal vertellen maar ook verhalen vanuit jullie gasten, zo blijft het voor jullie ook nog een verrassing wat er allemaal verteld wordt. Jullie gasten zijn door jullie uitgenodigd om aanwezig te zijn bij dit grote moment dus moeten zij uiteraard niet vergeten worden.


 


 
E-mailen
Bellen
Map
Instagram